Näin panimo toimii

1 Mallasvarasto, mallas toimitetaan koululle säkkitavarana

2 Rouhintahuone, maltaat rouhitaan kaksivalssimyllyllä

3 Mäskikattila, mallasrouhe mäskätään veteen, maltaissa oleva tärkkelys hajoaa veteen

4 Siiviläamme, mäskistä erotetaan vierre, mäskäysjäte eli Rapa johdetaan ulos ja käytetään eläinten rehuksi

5 Vierteenkeitto, vierre keitetään, keiton aikana lisätään humalat

6 Whirpool, whirpoolissa erotetaan keiton aikana muodostuneet kiinteät, ei-halutut aineet eli Rupa

7 Vierteen jäähdytys ja ilmastus, vierre kulkee levylämmövaihtimen läpi jossa se jäähdytetään hiivauslämpötilaan, vierteeseen pannaan steriiliä ilmaa

8 Hiivaus, vierre pumpataan käymistankkiin, jossa se hiivataan

9 Pääkäyminen ( n. 1 viikko), hiiva käyttää nuoroluessa olevia sokereita hiilidioksidiksi ja alkoholiksi

10 Kypsyminen (vähintään 4 viikkoa), pääkäymisen jälkeen käymistankkien lämpötilaa lasketaan, ne paineistetaan ja aloitetaan sedimentoituneen hiivan poisto

11 Suodatus, suodatettavat tuotteet ajetaan piimaasuodattimen läpi, tarkoituksena on poistaa hiiva

12 Astiointi, valmiit tuotteet astioidaan 1000 litran painetankkeihin ja 30 litran tynnyreihin.

13 Prosessivesitankki

14 Kuumavesitankki

15 Jäävesipankki

16 Cip eli pesukeskus

17 Pannuhuone / höyrynkehitin, ilmakompressori tuottaa steriiliä paineilmaa

Panimoravintola Koulu, panimon prosessikaavio
Panimoravintola Koulu kuparipannut