Näin panimo toimii

1 Mallasvarasto, mallas toimitetaan koululle säkkitavarana

2 Rouhintahuone, maltaat rouhitaan kaksivalssimyllyllä

3 Mäskikattila, mallasrouhe mäskätään veteen, maltaissa oleva tärkkelys hajoaa veteen

4 Siiviläamme, mäskistä erotetaan vierre, mäskäysjäte eli Rapa johdetaan ulos ja käytetään eläinten rehuksi

5 Vierteenkeitto, vierre keitetään, keiton aikana lisätään humalat

6Whirpool, whirpoolissa erotetaan keiton aikana muodostuneet kiinteät, ei-halutut aineet eli Rupa

7Vierteen jäähdytys ja ilmastus, vierre kulkee levylämmövaihtimen läpi jossa se jäähdytetään hiivauslämpötilaan, vierteeseen pannaan steriiliä ilmaa

8Hiivaus, vierre pumpataan käymistankkiin, jossa se hiivataan

9Pääkäyminen ( n. 1 viikko), hiiva käyttää nuoroluessa olevia sokereita hiilidioksidiksi ja alkoholiksi

10Kypsyminen (vähintään 4 viikkoa), pääkäymisen jälkeen käymistankkien lämpötilaa lasketaan, ne paineistetaan ja aloitetaan sedimentoituneen hiivan poisto

11Suodatus, suodatettavat tuotteet ajetaan piimaasuodattimen läpi, tarkoituksena on poistaa hiiva

12Astiointi, valmiit tuotteet astioidaan 1000 litran painetankkeihin, 30 litran tynnyreihin ja 2 litran pulloihin

Panimoravintola Koulu, panimon prosessikaavio
Panimoravintola Koulu kuparipannut

13 Prosessivesitankki

14 Kuumavesitankki

15 Jäävesipankki

16 Cip eli pesukeskus

17 Pannuhuone / höyrynkehitin, ilmakompressori tuottaa steriiliä paineilmaa